Despre agentii imobiliari….

 • Home
 • Uncategorized
 • Despre agentii imobiliari….

Zilele trecute am fost cu o amica la o vizionare. M-a rugat sa o insotesc si sa-i dau un sfat dupa vizionare. Ne-am intalnit cu “agentul imobiliar”, in persoana unei doamne trecute de prima tinerete, in blugi si adidasi avand in dotare o sacosa de cumparaturi de la piata. In asteptarea proprietarului (2 ore), am inceput sa discutam despre piata imobiliara. Mi-a comunicat ca piata si-a revenit si merge ca “pe roate”, dupa trecerea sarbatorilor pascale. ?!?!? Ca are nenumarati clienti cu banii la purtator gata sa cumpere oricand o proprietate. Am vrut sa o intreb daca nu se refera la cumparaturile din sacosa cand vorbeste despre vanzare…dar m-am abtinut. In continuarea discutiei am parut interesat de comisionul perceput si mi-a raspuns sec : “3% cum face toate agentiile, plus TVA!” ?!?!?! Cunosc multe agentii care au comision intre 0,5 % si 1,5 % in functie de negociere. Cu alte cuvinte dupa ce ca te prezinti in conditii mizere la o intalnire/posibila tranzactie, mai vrei si bani pentru asta si nu putin, pentru ca “asa e piata”. Bineinteles ca respectivul proprietar nu s-a mai prezentat la intalnire, iar dna a plecat foarte suparata pentru ca am refuzat sa o duc cu masina acasa, intrucat a pierdut timpul din cauza noastra…

Nu am nimic cu agentiile imobiliare si agentii imobiliari. Dar daca va intrebati de ce nu se fac tranzactii mai multe aveti mai sus raspunsul! Nu se poate sa vii ca agent imobiliar intocmai ca o “momaie ” (cum spune si ARHI, intr-un articol asemanator). Sa fii dezinteresat de orice senzatie de bun-simt si sa ai pretentii ca vrei un comision de 3% + TVA. L-as oferi bucuros acel comision daca si-ar face treaba pana la capat si cu profesionalism. Dar cand ai sperante desarte si tragi de cate un client, care face eforturi financiare sa-si cumpere o proprietate si il mai tratezi si asa atunci cum poti avea pretentia la bani ???? Cum?

Cat despre discutia referitoare la faptul ca proprietarul nu a venit, vom povesti data viitoare. Spor la tranzactii…

Adaugat de | April 16th, 2010 | ARATA COMENTARIILE (3)

3 Raspunsuri

 1. VirtualKid says

  banala povestea!
  ni se intampla in fiecare zi, tuturor.
  incet, incet, ajungem sa facem si noi la fel…. pentru ca “asa merge piata”.

 2. grimnard says

  ai sa gasesti pe cati ca voi replica la articolul lui bargau…sper sa nu te plictiseasca…

 3. Marius says

  Eu am inchiriat si cu agenti imobiliari si am fost multumit, dar m-am folosit si de site-uri FSBO si a functionat. Fiecare pe piata are locul lui. E drept ca agentul imobiliar care se ocupa de apartamentul meu era mereu imbracat impecabil si isi dadea mereu silinta sa iasa lucrurile bine. Din pacate ampierdut legatura cu el .

POSTEAZA UN COMENTARIU