“De ce nu reusesc sa-mi vand casa ?”

  • Home
  • Uncategorized
  • “De ce nu reusesc sa-mi vand casa ?”

Avem un apartament ! Il vindem pentru ca avem nevoie de bani din diverse motive ! Pretul pietii este X. Cred ca atat ar trebui sa cerem si noi ! Nu conteaza ca jumatate din vecini au datorii la intretinere si sunt utilitatile inchise, iar acest lucru nu este nici pe departe atragator pentru un client. Nu conteaza nici ca blocul este situat in mijlocul cartierului, la o distanta relativ mare fata de statiile de metrou sau RATB. Nu conteaza nici ca nu a fost renovat, sau daca s-a intamplat asta, este vorba de “o mana de lavabil” dar instalatiile sunt vechi si nefunctionale.

Conteaza ca trebuie sa obtinem ”pretul pietii” ! Zilele trecute, unul din clientii nostrii ne povestea ca este dispus sa astepte pentru apartamentul care il are de vanzare in zona Prelungirea Ghencea, pana va obtine pretul dorit! De ce ? Pentru ca a vazut la stiri, ca se pun bazele proiectului de realizare a liniei de metrou ce va lega Piata Universitatii de Ghencea !!!! Oameni buni, din anii 90 se tot vorbeste despre metroul din zona Drumul Taberei ! Nu am vazut nici un excavator care sa simuleze  viitoarea statie de metrou !

Pretul unui imobil este dat in primul rand de calitatea lui !

Ce inseamna asta ? Ne referim aici la starea in care se gaseste imobilul in momentul de fata: se afla intr-un bloc de risc seismic, instalatiile sunt uzate, datoriile la intretinere ale altor “vecini” ne vor duce in impas, este izolat termic, finisajele sunt de calitate, etc? Dupa ce am concluzionat daca intrunim conditiile de mai sus, putem vorbi si de amplasarea in zona ! Nu se poate ca un apartament sau o casa in conditii bune, aflate spre exemplu in cartierul Drumul Taberei stradal, zona Romancierilor, sa aiba aceeasi valoare ca un imobil, situat in acelasi cartier dar pe strada Valea Argesului. Nu exista “pretul zonei” ! Exista pretul calitatii si al amplasarii ! Cum nu se poate nici sa impunem un pret doar din “auzite” ! Foarte multi clienti ne-au povestit cum in jurul anului 2004, au refuzat sa vanda proprietati in speranta ca preturile vor mai creste, iar acum au fost nevoiti sa scada pretul pentru a putea beneficia cel putin de 2-3 clienti interesati. Nu este o solutie sa asteptam “metroul din Ghencea” pentru a mai creste pretul ! O solutie ar fi sa ne mulam pe cele mai bune oferte si conform cererii din piata, pentru ca altfel riscam sa ramanem proprietari pe vecie ! Sau poate asta ne dorim cu totii

Adaugat de | March 24th, 2010 | ADAUGA COMENTARIU

POSTEAZA UN COMENTARIU